Πως θα έρθω

Πως θα έρθετε

Για να φτάσετε στην Ύδρα, υπάρχουν οι εξής παρακάτω τρόποι:

  • Flying dolphin

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Καταμαράν για την Ύδρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελούνται αρκετά δρομολόγια, ανάλογα με τη χρονική περίοδο.

Η διάρκεια του ταξιδιού είναι, αναλόγως το πλοίο, από 1 ώρα και 45 λεπτά έως και 2 ώρες.

Τα δρομολόγια εκτελούν οι ναυτιλιακές εταιρίες,

  • Οδικώς

Με αυτοκίνητο χρειάζεστε από Αθήνα περίπου 2 ώρες & 45′ ακολουθώντας την Αττική Οδό και εν συνεχεία την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Μετά τον Ισθμό κάνετε αριστερά προς την Επίδαυρο (Έξοδος Επίδαυρος). Βγαίνοντας προς την έξοδο θα δείτε και πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση για την Ύδρα.

Οδηγείτε για 30 περίπου λεπτά και φτάνετε στη διασταύρωση για την Επίδαυρο. Λίγο πριν θα δείτε πινακίδες προς Ύδρα, Πόρο και Σπέτσες. Στη διασταύρωση θα στρίψετε λοξώς δεξιά και αμέσως κάτω από την γέφυρα αριστερά, ακολουθόντας την πινακίδα για Ύδρα.

Στη συνέχεια ακολουθείτε τον δρόμο, αφήνοντας πίσω σας τον κόμβο για την παραλία της Επιδαυρου, προσέχοντας να δείτε την πινακίδα προς Ύδρα. Στο σημείο αυτό θα κάνετε λοξώς δεξιά, τον ανηφορικό δρόμο για Κρανίδι – Ερμιόνη όπου θα φθάσετε στον κυκλικό κόμβο στον κάμπο Κρανιδίου, αφού περάσετε από τα χωριά, Κολιάκι Τραχειά και Φούρνοι, ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες. Στον κυκλικό κόμβο, παίρνετε την έξοδο για Ερμιόνη – Ύδρα (τρίτη έξοδος) και συνεχόζετε για Ερμιόνη. Φτάνοντας στην διασταύρωση για Ερμιόνη, την προσπερνάτε ευθεία και συνεχίζετε τον δρόμο. Αφού μετά από 500 μέτρα φτάσετε στον κυκλικό κόμβο και πάρετε την 2η έξοδο (ευθεία από την είσοδο στον κόμβο) φτάνετε στον κυκλικό κόμβο στα Θερμήσια. Εκεί κάνετε δεξιά και αφού προσπεράσετε το Porto Hydra και διασχίσετε κάποιους μικρούς συνοικισμούς, βρίσκεστε στο Μετόχι.

Το Μετόχι είναι μια περιοχή απέναντι από την Ύδρα, στην οποία υπάρχει χώρος και αν θέλετε φυλασσόμενο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περάσετε απέναντι στην Ύδρα, με δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά από τα σκάφη “FREEDOM III” και “FREEDOM IV“ μέσα σε 30 λεπτά.

Από το Μετόχι, μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε στην Ύδρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και με θαλάσσιο ταξί. (τηλ. πιάτσας θαλάσσιων ταξί: 22980 53 690)

 

ΧΑΡΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

 

 

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ !!!
YouTube
YouTube
Instagram