Rookie Trail Race

Η

διαδρομή

Μιας και η Ύδρα είναι ένα νησί χωρίς δρόμους έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση το δίκτυο μονοπατιών της. Τα μονοπάτια αυτά ενώνουν εξωκλήσια, οικισμούς, παραλίες, παλιά χωράφια, βοσκοτόπια και φυσικά φτάνουν μέχρι τις ψηλότερες κορυφές του νησιού.

Τι είναι το Rookie Trail Race;

Είναι μια διαδρομή 8χλμ. που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές του ορεινού τοπίου της Ύδρας αλλά παράλληλα είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα ενός αρχάριου.

Είναι ιδανική ακόμα και σαν πεζοπορική διαδρομή!

Υψομετρικό Διάγραμμα
0
groups
0
miles
0K
winners

People

say

Μπράβο σας συγχαρητήρια ,σας ευχαριστώ θερμά για την απίστευτη εμπειρία που μου χαρίσατε!

Στεφανής Σταύρος

Στεφανής Σταύρος

Ydra’s trail race 2017. Οι αλλαγές στη φετινή διαδρομή έφεραν την απόλυτη ισορροπία ώστε να μην έχει κανένας παράπονο αφού έχουμε πλέον πολύ γρήγορα κομμάτια αλλά και πολύ τεχνικά τα οποία απαιτούν πολύ προσοχή όταν προσπαθείς να κινηθείς γρήγορα! Για την διοργάνωση, την φιλοξενία και την ατμόσφαιρα δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα αφού κάθε χρόνος που περνάει το άψογο γίνεται τέλειο και δε ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να προσφέρει η εκδήλωση στο μέλλον.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας για ακόμη μια φορά!

Salomon Hellas

Salomon Hellas

Ύδρα Αγώνες Βουνού 2016… Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρίσκομαι εκεί φέτος για προσωπικούς λόγους… Εύχομαι όλα να πάνε καλά το 2018 και να είμαστε όλοι εκεί σε έναν από τους καλύτερους αγώνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα!!!

Φωτιάδης Αλέξανδρος

Φωτιάδης Αλέξανδρος

Ανάλυση

διαδρομής

Απόσταση 8 χλμ με θετική υψομετρική 410μ

Η εκκίνηση θα γίνει από το λιμάνι στις και το πρώτο τμήμα της διαδρομής είναι κοινό με αυτό της μεγάλης διαδρομής. Το τελευταίο τμήμα είναι κοινό με τον Ημιμαραθώνιο

1ο τμήμα: Απόσταση 2600μ

Εκκίνηση στο λιμάνι. Ακολουθούμε το κεντρικό καλντερίμι του νησιού που ανεβάζει προς το βουνό για το 1ο χιλιόμετρο. Το 2ο χιλιόμετρο είναι στην αρχή σε ανηφορικό τσιμεντόδρομο τον οποίο αφήνουμε στρίβοντας αριστερά σε έντονα ανηφορικό μονοπάτι γνωστό σαν «κόκκινα χώματα». Φτάνουμε στο 2,7χλμ όπου μαντρότοιχος πόρτα. ΠΡΟΣΟΧΗ οι μεγάλες διαδρομές συνεχίζουν ευθεία περνώντας μέσα από την πόρτα αλλά εμείς πάμε δεξιά ανηφορικά

2ο τμήμα: Απόσταση 1700μ

Μετά από μια μικρή ανηφόρα μπαίνουμε σε εύκολο φλατ τμήμα. Περνάμε πίσω από αγρόκτημα (με σπίτι και ελαιόδεντρα) και τραβερσάρουμε μέχρι παλιά μαντριά. Αρχίζει κατηφόρα και περνάμε ρέμα. Σταδιακά ανηφορίζουμε και φτάνουμε σε γκρεμίσματα (παλιές καλόγριες λέγεται το σημείο). Εδώ συναντάμε και την διαδρομή των άλλων αγώνων και πλέον ακολουθούμε.

3ο τμήμα: Απόσταση 3500μ

Ένα υπέροχο κατηφορικό καλντερίμι μέσα σε πυκνό δάσος από πεύκα που θα μας φέρει στο ψηλότερο σημείο του οικισμού με φανταστική θέα από το λιμάνι. Στη θέση «Αχούρια» υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού (5,5χλμ) και εθελοντής μας υποδεικνύει την πορεία. Εισερχόμαστε στα πρώτα σπίτια. Ο οικισμός Καμίνια είναι ιδιαίτερα γραφικός. Τρέχουμε σε καλντερίμι διασχίζοντας το λιμανάκι του. Στη συνέχεια τρέχουμε ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια και τις ταβέρνες. Πλησιάζοντας στο λιμάνι της Ύδρας ακούμε τα χειροκροτήματα και μπαίνουμε στο πέταλο του λιμανιού. Σίγουρα ο τερματισμός που θα βιώσουμε είναι ο πιο όμορφος καθώς όλοι οι κάτοικοι της Ύδρας θα περιμένουν για να επευφημήσουν και τον τελευταίο αθλητή.

Χάρτης διαδρομής

Σκανάροντας τον QR Code ή πατώντας ΕΔΩ, μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή με το αρχείο gpx για τα ρολόγια σας.

 
YouTube
YouTube
Instagram