Hydras Trail Event 2024
η επιτυχία συνεχίζεται!!!

 

Το Hydra’s Trail Event έφερε το καλοκαίρι στην Ύδρα και οι εικόνες που πρόσφερε στο νησί θύμιζαν Αύγουστο με τόσο κόσμο που βρέθηκε για τη διοργάνωση και για να απολαύσει το νησί του Αργοσαρωνικού στα καλύτερα του. Η 9η διοργάνωση που συνδέθηκε με τη 10ετία της εκκίνησης (το 2014 η πρώτη φορά) ολοκληρώθηκε σημειώνοντας για ακόμη μία χρονιά τεράστια επιτυχία

Ένα μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος έγινε στην Ύδρα με τόσους ελίτ αθλητές και αθλήτριες να συμμετέχουν και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. 

Η προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής η οποία εργαζόταν για μήνες για να ετοιμάσει τα πάντα ώστε να γίνει η διοργάνωση με επιτυχία, απέδωσε τα μέγιστα και οι αθλητές μαγεύτηκαν από τη φιλοξενία των εθελοντών και των ντόπιων

Η έντονη και πρωτόγνωρη για την εποχή, ζέστη  υποχρέωσε τους αθλητές να συντηρήσουν δυνάμεις, γιατί κάτω από τον καυτό ήλιο χρειάζεται διαφορετική διαχείριση και καλή τροφοδοσία για να φτάσεις χωρίς προβλήματα στον τερματισμό.  

Από τα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης ο διεθνής χαρακτήρας του αγώνα ο οποίος φιλοξένησε πολλούς ξένους αθλητές με αποκορύφωμα τον Αλσατό που τερμάτισε πρώτος στα 8 χιλιόμετρα και τη Γαλλίδα που τερμάτισε τρίτη στα 18 χιλιόμετρα.

Όπως πάντα όμως, δεν έλειψαν και οι δυνατές κούρσες.

Στο Hydras Trail Marathon των 38 χιλιομέτρων νικητής φέτος αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Νούλας της Kassimis Training με τα χρώματα της La Sportiva σε χρόνο 4ω 07λ 15δ αφήνοντας πίσω του δεύτερο, τον περσινό νικητή Δημήτρη Ελευθερίου της Dynafit ο οποίος ολοκλήρωσε την κούρσα σε χρόνο 4ω 12λ 00δ. Τρίτος τερμάτισε ο Θεόδωρος Ζιάκας της ομάδας του Δημήτρη Τζεφαλή με χρόνο 4ω 20λ 36δ. Στις γυναίκες η Μαρία Ξανθή, του Αθλητικού Ομίλου Δρομέων Λιβαδιάς ήταν εκείνη που κατέλαβε ξανά την 1η θέση της κατάταξης με χρόνο 4ω 48λ 59δ. Στην 2η θέση, η Ζωή Σταμούλη της Puma Greece με χρόνο 5ω 01λ 52δ και στην 3η θέση η Νικολέτα Γεράρδη της Kassimis raining με 5ω 18λ 23δ.

Στον μικρότερο αγώνα, το Rock Race των 18 χιλιομέτρων,  νικητής τερμάτισε ο Μανώλης Πούρικας της SAUCONY/DRC με χρόνο 1ω 43λ 32δ, ενώ 2ος τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδριόπουλος της ON RUNNING με χρόνο 1ω 46λ 50δ και 3ος ο Ανδρέας Μανέτας σε 1ω 51λ 12δ. Στις γυναίκες η Φωτεινή Μεϊντάνη της Geo Dialektos Team τερμάτισε πρώτη με χρόνο 2ω 07λ 19δ ενώ τη 2η θέση κατέλαβε η Νικολέτα Τζαβάρα με 2ω 15λ 32δ και στην 3η θέση η Josephine Brablee με χρόνο 2ω 25λ 12δ.

Στον μικρότερο αγώνα της Κυριακής, το Rookie Trail Race των 8 χιλιομέτρων, νικητής τερμάτισε ο Corentin Freyburger με χρόνο  42λ 32δ, ενώ 2ος τερμάτισε ο Πέτρος Παπαδήμας με χρόνο 48λ 30δ και 3ος ο Αρσένιος Ζιώγας σε 51λ 26δ. Στις γυναίκες η Βασιλική Τζίμα τερμάτισε πρώτη με χρόνο 51λ 52δ ενώ τη 2η θέση κατέλαβε η Θεανώ Δοξαρά με 57λ 36δ και στην 3η θέση η Μαρία Αργυροπούλου με χρόνο 58λ 01δ.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων του Σαββάτου, το RunnFun, πρώτος τερμάτισε ο Υδραίος Ιωάννης Μουστακαρίας με χρόνο 18λ 41δ, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος 2ος με χρόνο 18λ 49δ και τρίτος ο Χρήστος Παπαδήμας με χρόνο 20λ 16δ. Στις γυναίκες πρώτευσε η Σταυρούλα Αγγελοπούλου σε 24λ 50δ, δεύτερη τερμάτισε η Μαρίνα Παπαδήμα σε χρόνο 25λ 22δ και τρίτη η Ευδοκία Μανέτα με χρόνο 26λ 11δ.

Εντυπωσιακές ήταν φέτος και οι ομαδικές συμμετοχές, όπου ξεχώρισαν με μεγαλειώδη παρουσία η Antaeus Travel με συμμετοχή 41 αθλητών σε όλα τα αγωνίσματα και η COSMOTE RUNNING TEAM με τη συμμετοχή 38 αθλητών αντίστοιχα.

Ξεχωριστό τόνο πάντα δίνουν οι λιλιπούτιοι αθλητές μας, όπου το Σάββατο το μεσημέρι, στο Juniors Mini Race έλαβαν εκκίνηση 130 μικροί επίδοξοι πρωταθλητές, με σκοπό να αποκομίσουν τα καλύτερα δυνατά οφέλη της ευγενούς αθλητικής άμιλλας και να χαρούν και αυτά με τη σειρά τους την ομορφιά του συναγωνισμού.

Για πρώτη χρονιά φέτος, διοργανώθηκε, την Παρασκευή το απόγευμα, το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» για παιδιά σχολικής ηλικίας, όπου έλαβαν μέρος 43 μαθητές, χωρισμένοι σε 8 ομάδες και απόλαυσαν μια περιπετειώδη εμπειρία, ψάχνοντας να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό και να χαρούν την ομαδική συνεργασία.

Στα social media του Hydra’s Trail Event, (Facebook, Instagram & Flickr) καθώς και στην ιστοσελίδα μας hydrastrail.gr θα ανέβουν σύντομα φωτογραφίες και βίντεο από τους επίσημους συνεργάτες της διοργάνωσης, απ’ όπου θα μπορείτε να κάνετε λήψη, ελεύθερα, σε υψηλή ανάλυση. Επίσης στην ιστοσελίδα μας hydrastrail.gr  μπορείτε να βρείτε και τα αποτελέσματα των τεσσάρων διαδρομών του Hydra’s Trail Event.

Κι ενώ το 9ο Hydras Trail Event αποτελεί παρελθόν, το 10ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ Hydra’s Trail Event ήδη ετοιμάζεται, για το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου 2025, με στόχο την ομορφότερη διοργάνωση της 10ετίας!

 Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές, χορηγούς και φίλους του Hydra’s Trail Event για τη στήριξη. Πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε τους αθλητές που τιμούν το νησί με την παρουσία τους!

 

Ραντεβού και πάλι στις 12 & 13 Απρίλιου 2025 !

Οργανωτική Επιτροπή
Hydra’s Trail Event

 

 

YouTube
YouTube
Instagram