Η HELLENIC SEAWAYS είναι μέλος της ATTICA GROUP η οποία δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των εταιριών SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και AFRICA MOROCCO LINKS (AML) με συνολικά 30 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 59 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια. Η Attica Group είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) με πλειοψηφικές συμμετοχές σε ηγέτιδες εταιρίες.

Στόχος της HELLENIC SEAWAYS είναι να προσφέρει στους επιβάτες της πρωτοποριακές υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, πολυτέλεια και άνεση, μετατρέποντας έτσι το “ταξίδι” σε μία μοναδική εμπειρία.

Με περισσότερα από 18 χρόνια παρουσίας στην ελληνική επιβατηγό ναυτιλία, η HELLENIC SEAWAYS διαθέτει στόλο με 17 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει πάνω από 36 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας στους επιβάτες της ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες εν πλω.

Η HELLENIC SEAWAYS διακρίνεται για την φιλική και άριστη εξυπηρέτηση των πελατών, την άνεση και πολυτέλεια στις ξενοδοχειακού τύπου υποδομές των πλοίων της, την ποιότητα των εδεσμάτων και ποτών/ αναψυκτικών που σερβίρονται στα καφέ και τα εστιατόρια των πλοίων και την καθαριότητα των χώρων εστίασης, υγιεινής και καταστρώματος.

Όραμα

Όραμα της HELLENIC SEAWAYS, για κάθε τομέα που δραστηριοποιείται, είναι να βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία του κλάδου, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς, σε συνδυασμό με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αξίες

Οι άνθρωποι που εργάζονται στην HELLENIC SEAWAYS μοιράζονται έναν κοινό κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας που κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει.

Στον πυρήνα αυτής της εταιρικής κουλτούρας και του κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας που δεσμεύει όλους τους εργαζόμενους της HELLENIC SEAWAYS, βρίσκονται οι αξίες της. Αυτές αποτελούν την κινητήριο δύναμη της συλλογικής προσπάθειας και κάνουν το όραμα της εταιρείας πραγματικότητα:

   • Επαγγελματική Αριστεία
   • Υψηλό ήθος
   • Υπευθυνότητα για τους επιβάτες και το περιβάλλον
   • Σωστή και φιλική εξυπηρέτηση
   • Άμεση ανταπόκριση

 

Στόχοι

Στους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται:

   • Συνεχής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες
   • Διαρκής βελτίωση της τεχνογνωσίας στη θαλάσσια μεταφορά

Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική & Πολιτική Ποιότητας

Η HELLENIC SEAWAYS αναπτύσσει σύστημα Ποιότητας και Περιβαλλοντικής & Ενεργειακής Διαχείρισης κατά ISO 9001:2008, 14001:2004 & 50001:2011. Αναλυτικά η πολιτική βρίσκεται εδώ.

Διακρίσεις & Βραβεία

Στο ενεργητικό της HELLENIC SEAWAYS υπάρχει μια πληθώρα διακρίσεων και τιμητικών βραβείων που καθιστούν τους ανθρώπους της υπερήφανους για την πορεία της εταιρείας μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα ο πήχης τίθεται ακόμη ψηλότερα, έχοντας την συνεχή βελτίωση και εξέλιξη ως πρωταρχικό οδηγό της λειτουργίας της.

Το 2016 το Smart Ticket / Web Check–in της HELLENIC SEAWAYS, βραβεύτηκε με SILVER στα Tourism Awards στην κατηγορία Καινοτόμο concept, προϊόν, μοντέλο λειτουργίας ή παροχής υπηρεσίας / Start-up.

Το 2014, η HELLENIC SEAWAYS βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ακτοπλοϊκή Εταιρεία της Χρονιάς στο πλαίσιο των Greek Shipping Awards 2014, που απονέμει η Lloyd’s List, βάσει των εξαιρετικών επιδόσεων αλλά και των καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρει στο επιβατικό κοινό.

To 2009, η εταιρεία αναδείχτηκε ως Κορυφαία σε Βαθμολογία Ακτοπλοϊκή Εταιρεία Εσωτερικού στα βραβεία κοινού που διοργάνωσε το διεθνές αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller.

Το 2007, η HELLENIC SEAWAYS απέσπασε την διάκριση Κορυφαία Επωνυμία της Ελληνικής Αγοράς για το έτος 2007 στο διαγωνισμό “SUPERBRANDS “. Την ίδια χρονιά, τιμήθηκε με το Βραβείο Τουριστικής Επιχείρησης 2007 για τον καθοριστικό ρόλο της στην αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής ακτοπλοΐας και των θαλάσσιων μεταφορών στον ευρύτερο νησιωτικό χώρο, με το βραβείο «Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2007 για την επιβατηγό Ναυτιλία» στο πλαίσιο των ναυτιλιακών βραβείων “Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2007” και με το βραβείο «Καλύτερο Πλοίο της Χρονιάς 2007» που απονεμήθηκε στο νεότευκτο ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ – Ο/Γ) το οποίο ναυπηγήθηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Το 2006, το ίδιο βραβείο για Καλύτερο Πλοίο της Χρονιάς 2006 δόθηκε στο νεότευκτο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, Ε/Γ – Ο/Γ στον θεσμό “Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2006”.

Η HELLENIC SEAWAYS έχει αναγνωρισμένη οικολογική λειτουργία, αφού δύο της πλοία, το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ (2008) και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ (2006) απέκτησαν Πιστοποιητικό Προστασίας Περιβάλλοντος “Green Star” από τον Ιταλικό Νηογνώμονα RINA.