Μετάλλιο 2016

Το μετάλλιο του 2016

 

 

Μετάλλιο 2016

Οι δυο όψεις του μεταλλίου, κατασκευασμένο από μέταλλο στο γκρι χρώμα του βράχου, στόχο έχουν να δείξουν τον αθλητή να τρέχει προς διαφορετικές κατευθύνσεις, να διανύει διαφορετικές αποστάσεις και να τερματίζει σε έναν αγώνα που σημασία δεν έχει μονό η νίκη αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες.

Η διάτρητη φιγούρα του αθλητή, φανερώνει την αληθινή ταυτότητα του κάθε συμμετέχοντα. Μέσα από την ίδια τη φιγούρα μπορεί κανείς να δει τον πραγματικό πρωταγωνιστή των αγώνων, που με επιμονή και προσπάθεια στοχεύει στην εμπειρία, το ιδανικό και το μεγάλο.

Τα εσώγλυφα γράμματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι απότομες σχισμές των βράχων, ενώ τα αυθεντικά αποτυπώματα τους, που με νοσταλγία έχουν συλλεχθεί από διαφορετικά σημεία του νησιού για να υπάρξουν πάνω στο μετάλλιο, είναι για να φανερώνουν και να ζωντανεύουν αγαπημένες γωνιές της Ύδρας, σημεία από τα οποία θα περάσουν οι αθλητές, σημεία που έχουν τόσα πολλά να διηγηθούν από την ένδοξη ιστορία του νησιού μας.

Το ίδιο συμβαίνει και με το διάτρητο σημείο του νησιού που μαρτυρά την ταυτότητα του τόπου που φιλοξένει τους αγώνες, την ένδοξη Ύδρα.

Τέλος η μπλε κορδέλα που έχει χρησιμοποιηθεί συμβολίζει το μπλε της Ελλάδας ,την αρμονία της φύσης, το σεβασμό προς αυτή, οριοθετεί τα σύνορα του νησιού μας, που ξεκινούν και τελειώνουν με μπλε και γαλάζιο.

Το μετάλλιο των αγώνων σχεδίασε και επιμελήθηκε η Έλενα Βότση, την υπογραφή της οποίας φέρει και η κύρια όψη του μεταλλίου όλων των Ολυμπιακών Αγώνων.