Μετάλλιο 2015

 

Το μετάλλιο του 2015

 

medal-2015

Οι δύο όψεις του μεταλλίου, κατασκευασμένο από μέταλλο, στο γκρι χρώμα του βράχου, στόχο έχουν να δείξουν τον αθλητή να τρέχει προς διαφορετικές κατευθύνσεις, να διανύει διαφορετικές αποστάσεις και να τερματίζει σε έναν αγώνα, που σημασία δεν έχει μόνο η νίκη αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες.

Η διάτρητη φιγούρα του αθλητή, «φανερώνει» την αληθινή ταυτότητα του κάθε συμμετέχοντα. Μέσα από την ίδια τη φιγούρα μπορεί κάνεις να «δει» τον πραγματικό πρωταγωνιστή των αγώνων, που με επιμονή και προσπάθεια, στοχεύει στην εμπειρία, το ιδανικό και το μεγάλο. Τα εσώγλυφα γράμματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι απότομες σχισμές των βράχων, ενώ τα αυθεντικά αποτυπώματα τους, που με νοσταλγία έχουν συλλεχθεί από διαφορετικά σημεία του νησιού για να υπάρξουν πάνω στο μετάλλιο, είναι για να φανερώνουν και να ζωντανεύουν αγαπημένες γωνιές της Ύδρας, σημεία από τα οποία θα περάσουν οι αθλητές, σημεία που έχουν τόσα πολλά να διηγηθούν από την ένδοξη ιστορία του νησιού μας.

Τέλος, η μπλε κορδέλα που έχει χρησιμοποιηθεί, συμβολίζει το μπλε της Ελλάδας, την αρμονία της φύσης, το σεβασμό προς αυτή, οριοθετεί τα σύνορα του νησιού μας που ξεκινούν και τελειώνουν με μπλε και γαλάζιο.

Το μετάλλιο των αγώνων επιμελήθηκε η Έλενα Βότση, σχεδιάστρια του μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004«