Έλενα Βότση

votsiΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Έλενα Βότση, γεννήθηκε στην Ύδρα, η οποία είναι και η αστείρευτη πηγή έμπνευσής της και ο τόπος που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα. Με σπουδές στη ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και μεταπτυχιακό στο Κόσμημα στο Royal College of Art του Λονδίνου, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί από νωρίς με πολύ σημαντικούς φορείς και Οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο βιογραφικό της υπάρχουν συνεργασίες με το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας, το Μουσείο Μπενάκη, τους διεθνείς Οίκους μόδας GUCCI και Ralph Lauren και συμμετοχές σε ομαδικές και προσωπικές εκθέσεις και projects καλλιτεχνών σε Ευρώπη και Αμερική, όπως στη Μπιενάλε της Valencia με τη συλλογή “Rattles”, στο Business Design Center του Λονδίνου με τη συλλογή “Hearts” ή το Lacoste Project του Γαλλικού Οίκου με το έργο «Postcards”. Μεταξύ άλλων είχε επίσης την τιμή να σχεδιάσει το “Κλειδί της πόλης της Ύδρας” καθώς και το αναμνηστικό δώρο της Ελλάδας για τους προέδρους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Παρόλα αυτά, η ίδια ως Ελληνίδα και καλλιτέχνιδα, θεωρεί ως την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της τον επανασχεδιασμό των Ολυμπιακών μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, και ως μία τεράστια τιμή το γεγονός, ότι η μπροστινή όψη των μεταλλίων θα φέρει την υπογραφή της για όλες τις επόμενες Ολυμπιάδες που θα ακολουθήσουν, μετατρέποντας έτσι τη δουλειά της διεθνούς Ελληνίδας σε κομμάτι της ιστορίας.

Οι συλλογές των κοσμημάτων της είναι διαθέσιμες στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες μόδας του κόσμου, ενώ για τη δουλειά της έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας, τον Δήμαρχο Ύδρας και έχει παραλάβει ήδη δύο Πρώτα Βραβεία στη διεθνή έκθεση “Couture” του Las Vegas.